Dokuma Kumaş Alan

Dokuma kumaşlar

Dokuma kumaş alanlar çözgü ve atkıları olan ve tezgahlarda dokunan kumaşlar. Genellikle kenar adı verilen sıkı dokunmuş kenarlara sahiptirler ve farklı efektler yaratmak için birçok örgü türü vardır.

Dokuma kumaşlar nelerdir?

Dokuma tek tek ipliklerin birbirine dik açılarda birleştirilmesi işlemi binlerce yıldır var olmuştur. Sepet dokumadan dokuma tezgahı dokumaya kadar, dokuma süreci 27.000 yıl kadar erken bir tarihte Paleolitik çağda zaten biliniyordu.

denizli kumaş alan denizli paça kumaş alan denizli kumaş çeşitleri alan denizli kilo ile kumaş denizli parti kumaş alanlar denizli kot kumaş denizli nevresimlik kumaş denizli havlu kumaş denizli saten kumaş
denizli kumaş alan denizli paça kumaş alan denizli kumaş çeşitleri alan denizli kilo ile kumaş denizli parti kumaş alanlar denizli kot kumaş denizli nevresimlik kumaş denizli havlu kumaş denizli saten kumaş

Parça dokuma kumaşlarda iplikler veya iplikler birbirine dik olarak yerleştirilir, daha sonra “ çözgü ” ve “ atkı ” adı verilen bir desenle birbirine bağlanır. Bu kumaş oluşturur. Dokuma kumaşlar tezgahta üretilir. Tezgah, bir takım diğerinin arasına dokunarak iki takım ipliği birleştirir. İki iplik seti birbirine diktir. Bir takım çözgü olarak adlandırılır ve kumaşın uzunluğunu çalıştırır.

Kumaş satın alanlar. Genel olarak, dokuma kumaşlar dokumasız kumaşlardan daha güçlü ve yapısal olarak daha sağlamdır. Bu yüzden cildimize giydiğimiz birçok eşyayı yapmak için kullanılırlar: pamuklu gömlek, elbisenin ipeği veya süveterin yünü. Dokuma kumaş esnektir ancak aşırı esnek değildir, bu nedenle şeklini iyi koruyabilir. Ayrıca, dokuma kumaşlar güçlüdür ve dokuma kumaşları makinede yıkamaya ve dayanıklı kullanıma çok uygundur.

Sonuç olarak farklı kumaş türleri veren her türlü farklı örgü stili vardır. Giysilerin çoğu üç ana tip dokumadan yapılmıştır: dimi saten ve düz dokuma. Her stilin kendi avantajları ve özel uygulaması vardır.

Örgü türleri:

Düz Örgü

Kumaş kim alır? Düz örgü 2 Uç × 2 Seçimde tekrarlanır. Düz kumaş, toplam dokuma kumaş üretiminin yüksek bir yüzdesini oluşturur ve iki koşumlu bir dokuma tezgahında üretilebilir diğer dokumalara göre en fazla geçme sayısına sahiptir ve bu nedenle en sağlam kumaşı üretir.

Saten dokuma

Parti Saten dokuma, kesintili diyagonalde çözgü yüzdürme veya atkı yüzdürme ile dört veya daha fazla şaft ile karakterize edilir. Çok parlak, mükemmel çizilebilir. Alt kategorileri arasında Saten, Terlik saten, Krep – sırt saten vb.

Dokuma Kumaş örnekleri:

Şifon – Şifon kumaşlar, sert bükümlü ipliklerden yapılmış şeffaf, hafif kumaşlardır ve çoğunlukla kadın gece kıyafetlerinde kullanılır.

Kadife kumaş alanlar – yüzeyde nervürler şeklinde görülen kesik havlı bir kumaş. Ağırlıklı olarak pantolon, kot pantolon ve gömlek üretiminde kullanılır.

Krep – bir ipek kumaş, orijinal olarak, çözgü veya atkıda veya her ikisinde yüksek oranda bükülmüş ipliklerin oluşturduğu kırışık, büzgülü bir yüzey ile karakterize edilir. Gömlek ve bayan elbiselerinde kullanılır.

Ucuz denim – ipliği boyalı, çözgü yüzlü pamuklu dimi kumaş. Atkı beyazken, sargı genellikle mavinin farklı tonlarında renklendirilir. Jean üretiminde kullanılması bu kumaşı oldukça popüler hale getirmiştir.

Flanel – karakteristik yumuşak tutamağa sahip düz veya dimi dokumada dokunmuş yünlü bir kumaş. Flanel kumaş ağırlıklı olarak gömlek, takım elbise ve pantolonlarda kullanılır.

çorlu kumaş alanlar çerkez köy kumaş alanlar çorlu kumaş satın alanlar çerkezköy kumaş alanlar çorlu parça kumaş alan çorlu iplik alanlar çerkezköy iplik alanlar
çorlu kumaş alanlar çerkez köy kumaş alanlar çorlu kumaş satın alanlar çerkezköy kumaş alanlar çorlu parça kumaş alan çorlu iplik alanlar çerkezköy iplik alanlar

Gabardin alan – sıkı dokunmuş, net bitmiş çözgü yüzlü dimi kumaş. Atkı özleminden çok sayıda çözgü ipliği içerir ve ayrıca çok dayanıklıdır. Genellikle 2/1 veya 2/2 dimi olarak dokunur ve sağ tarafta yükseltilmiş diyagonal dimi etkisi vardır. Ayrıca büyük ölçüde yağmurluk, takım elbise ve spor giyim için kullanılır.

KUMAŞ ÇEŞİTLERİ SATIN ALINIR...

Georgette – düz dokumada dokunmuş şeffaf hafif bir kumaş. Sert bükümlü kat , hem çözgü hem de atkıdaki ipliklerden üretilen karakteristik pürüzlü bir dokuya sahiptir. Genelde bayanların gece kıyafetlerinde kullanılır.

Poplin – orta ağırlıkta, ince bir atkı şeridine sahip pamuklu kumaş. genellikle gömleklik, elbise ve döşemelik kumaşlarda kullanılır.

Tafta – ince bir kaburgaya sahip pürüzsüz, gevrek, şeffaf bir kumaş. İpek veya suni ipekten yapılır ve kadınların gece kıyafetlerinde kullanılır.

Organze – sert bir yüzey verilen bir çim kumaş. Kumaşı şeffaf ve sert hale getirmek için bu son işlem için asit kullanılır. Esas olarak kadın giyiminde kullanılır.

saten kumaş parça saten kumaş spot kumaş parça saten alan saten kumaş alanlar spot saten kumaş parti saten kumaş stok saten kumaş

Muslin kumaş– kumaşın ilk yapıldığı Musul şehrinden türetilen bir isim. Yazlık elbiseler ve yardımcı kullanım için kullanılan çok hafif ve açık düz dokuma bir kumaştır.